От сряда започва захлаждане, а през уикенда се очакват мощни валежи.Вчера

...
От сряда започва захлаждане, а през уикенда се очакват мощни валежи.Вчера
Коментари Харесай

От сряда започва захлаждане, в събота ще е за ботуши

От сряда стартира захлаждане, а през уикенда се очакват мощни превалявания.

„ Вчера ме питаха по кое време да си поставям ботушите – събота е доста комфортен миг, тъй като ще вали. “

Това каза климатологът проф. Георги Рачев тази заран пред бТВ.

Прогнозите за вятър и значителни превалявания важат съвсем за цялата страна, а с най-голяма мощ - за южните региони. Захлаждането ще стартира към четвъртък, а от петък вечерта до неделя ще премине във превалявания.

По планините над 1000 м ще вали сняг и ще се оформи първата сериозна снежна завивка. В събота по високите части ще има мъгла, мощен вятър и времето ще затруднява туристите, като няма да е по никакъв начин уместно.

Все отново и днес условията за туризъм по планините са положителни, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Планинската избавителна работа (ПСС).

Ще духа южен вятър и ще бъде слънчево, само че във високата част – над 1600 м - има снежна завивка от 2-3 см. Това значи, че изискванията за туризъм там са зимни и хората би трябвало да бъдат готови, поучават спасителите. През последното денонощие няма произшествия с туристи.

Топлото време и слънцето в София ще се запазят и през днешния ден. Температурите ще бъдат към 16 градуса. Захлаждане се чака в четвъртък и петък, а през уикенда ще паднат 10-20 мм превалявания. 

По Черноморието също ще бъде хладно, само че прелестно. Морската вода е 13-14 градуса. 

Министерство на вътрешните работи заяви, че през днешния ден е последният ден, в който може да караме с летни гуми. От 15 ноември до 1 март всички коли би трябвало да бъдат оборудвани с гуми, предопределени за зимни условия, или такива с дълбочина на протектора не по-малка от 4 мм.

Важно е водачите да извърнат внимание на техническото положение на колите си - положението на акумулатора, охладителната система, течността за чистачките, както и на самите чистачки, допълват от Пътна полиция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР